onsdag 18 januari 2012

Hjälp oss med våra köksplaner!

Nu närmar det sig med stormsteg att vi får nycklarna till vårt "nygamla" hus.
Idag har vi äntligen bestämt oss vilken firma som skall få renovera det åt oss. Ja det skall i alla fall göra de stora jobben som att riva och flytta väggar, och lösa diverse problem så att vi får tre rum i liknande storlekar, sätta upp kök. Ja kök är en stor fråga här hemma nu. skall vi handla det på IKEA och skruva ihop själva eller ska vi köpa ett från Marbodal som kommer ihopsatt men då kostar mer. ? Hur mycket mer vet vi inte ännu så därför är det fortfarande en fråga. Idag fick vi ett förslag från en firma som ritat upp ett kök. En av de stora köksfrågorna är om vi skall ha en bänkskiva som man kan sitta och äta bredvid eller om vi skall ha ett vanligt köksbord?  Jag hade tänkt mig en snygg fläkt med fint kakel runt om och ovanför men på denna skiss är det bara en gammal tråkig fläkt. Däremot är det mycket skåp och arbetsyta som jag gillar. Hon har också lyckats få in inbyggnadsugnen och micron i ett högt skåp men det på bekostnad av att kyl och frys hamnar till vänster om murstocken. Vår plan är att öppna upp från och med murstocken och till vänster för att få en öppen planlösning men det blir inte så väldigt öppet med detta förslag. Kom gärna med era spontana reaktioner på köket. Ni som har en "utstående bänkskiva" eller vad man nu kallar det med barstolar, använder ni dom mycket? Vi tänker att här sitter man och äter sin snabba frukost under veckorna och barnen kan äta mellis där medan man fixar i köket. Frågan är bara om vi får plats med ett stort matbord i vår lilla vardagsrum.


Förslag 1




Här är ett annat förslagvi fick igår från en annan firma. Lådorna och skåpen stämmer inte i utseende och det är en helt annan slags planritning där kyl och frys får en annan position . Till vänster om murstocken står ett 40-utdragsskåp. I denna planritning finns ingen plats för högskåp med inbyggnadsugn och micro men det blir mer plats att öppna upp till vardagsrummet. Jag tycker dock att det är lite för lite skåp.  Vad tycker ni?

 Det mörkare området till höger är det som är trappan till nedervåningen. Väggen skall rivas så det blir mer öppet ner. Troligtvis blir det en spalje mot trappnedfarten.

Förslag 2

Har ni andra tips och ideér är ni varmt välkomna att dela dem med oss.

Nu har det gått en dag till och jag fick två nya förslag.

Förslag 3




och nästa förslag, som är det enda med ett riktigt matbord:

Förslag 4






Nu håller vi på att planera vad vi skall göra på vår lediga familjefredag. Ni som kommer härifrån, tror ni att ett besök på Sjöfartsmuseét eller Naturhistoriska vore något för oss?

Allt gott och god natt

Ulrika

 

1 kommentar:

Mina älsklingsskruttisar sa...

Jag skulle oxå välja förslaget med stort matbord istället för barköksvarianten. Kanske ställa kortsidan av bordet mot fönstret, så får man större golvyta över till lek och spring.

Lycka till!! ;)